Stichting Torenmuziek Moordrecht

Aanstaande concerten

18 augustus, 2022

De geplande concerten en andere activiteiten van de stichting zijn terug te vinden in de tabel onder het kopje ‘Activiteiten’. De concerten voor 2022 zijn nu bijgewerkt met de meest recente informatie, te beginnen met onderstaand concert op 20 augustus. Komt allen!

Méditerannée, Jukebox en Concert

19 september, 2021

In augustus heeft het carillon meegeholpen om Moordrecht in Mediterrane sferen te laten vertoeven.

Op 11 september was het open monumentendag en was de toren en het carillon opengesteld voor publiek. Bezoekers mochten de toren beklimmen en de dappersten onder ons konden ook genieten van het uitzicht vanaf de torenkrans. Uiteraard werd het carillon op deze monumentendag ook bespeeld! Beiaardier Richard de Waard liet bezoekende kinderen op het carillon spelen en voorzag daarnaast in een heuse jukebox. Bij de ingang van de toren mochten bezoekers hun favoriete nummer opzoeken in een lijst van wel 100 beschikbare nummers. Ze konden bordjes met dit nummer omhoog houden zodat Richard door de galmgaten heen het nummer zag en het nummer opzocht in een indrukwekkende stapel bladmuziek. Klik onderstaande lijstjes voor een grote versie.

jukebox nrs 55 tot 100 jukebox nrs 1 tot 54

Kinderen aan de slag op het carillon onder begeleiding van Richard:

Op 18 september verzorgden de beiaardiers Midori Conneman-Maeno en Boudewijn Zwart een concert; Midori op het carillon en Boudewijn op piano bij de ingang. Beiden staan via microfoon/headset in verbinding om samenspel mogelijk te maken. Zie onderstaande video voor een sfeerimpressie:

Hieronder brengen zij gezamenlijk Louis Armstrong’s “Wonderfull World” ten gehore.

Maart 2021, Golden Earring tribute

16 maart, 2021

Zoals bekend is er plots een verdrietig einde gekomen aan de legendarische Nederlandse rockband Golden Earring omdat George Kooymans door de spierziekte ALS niet meer kan optreden. Een groots en spectaculair afscheidsconcert dat hen graag was gegund, zit er niet meer in.

Vandaar dat vanuit de trouwe “fanbase” een initiatief is gestart om nummers van de Golden Earring door heel Nederland te vertolken op diverse carillons, zo ook op ons carillon. In Moordrecht is het nummer “That Day” gespeeld, een opname is hieronder te beluisteren.

Concerten 2020

16 maart, 2021

In 2020 speelde Richard de Waardt op 25 juli verzoeknummers die je kon aanvragen bij zijn jukebox op het Kerkplein.

Midori Conneman speelde zaterdag 29 augustus samen met Boudewijn Zwart op keyboard.

Als afsluiting was er op zaterdag 12 september 2020 het Beiaard-PLUS concert door Wim Ruitenbeek (beiaard); Rudolf Weges (trompet); Boudewijn Zwart (piano)

 

2019, heropening van de herstelde toren

15 maart, 2021

In januari 2019 hebben we ons als Stichting met een korte pitch voorgesteld aan de gemeenteraad.

In deze powerpoint presentatie hebben we een bondig overzicht gegeven van de activiteiten van de Stichting.

In september is de torenspits op de open monumentendag feestelijk heropend door wethouder Jan Verbeek. Onze aankondiging is terug te lezen in de flyer die destijds is verspreid. Het AD Groene Hart kondigde het evenement aan en Hart van Holland schreef een mooi verslag van deze feestelijke opening. (Zie onderstaand, aanklikbaar)

 

Als afsluiting van de concertreeks trad Boudewijn Zwart 26 oktober 2019 op in de Dorpskerk met dit keer Gerard en Johanneke de Wit. (zie de Poster van dit concert)

2018, windhaan op stap

15 maart, 2021

In 2018 stond de kerktoren in de steigers, nadat in januari de haan van de toren was gewaaid.

Afbeelding van de afgewaaide windhaan

We hadden de hoop dat we in september 2018 de opening feestelijk konden omlijsten, maar omdat er meer restauratie nog was, duurde dat een jaar langer.

Er zijn daardoor uiteindelijk in 2018 drie concerten geweest:

  • 24 juni 2018: Chardy van Riel speelde als Gastbeiaardier
  • 7 sept 2018: Samenspel van Maarten op het carillon en de KVT Harmonie tijdens de Braderie
  • 15 sept 2018 werd de concertreeks afgesloten door Campana Concort met een concert in de Dorpskerk. Het ensemble bestond uit Boudewijn Zwart (kamerbeiaard), Vladimir Skliarenko (hobo), Elena Lelchuck (piano). Zij brachten een wervelend programma met toegankelijke muziek, waarin toegankelijke klassieke muziek de boventoon voert.

Concerten 2017

24 oktober, 2020

2017 was een druk jaar voor het carillon met concertreeksen in uiteenlopende vormen. Het carillon speelde samen met keyboard, begeleidde een zangeres, speelde samen met Harmonie ‘Kunst na den Arbeid’ en maakt onderdeel uit van het ensemble ‘Campana Consort’. Daarnaast vonden ook vele soloconcerten plaats. Lees alles na in het programmaboekje 2017.

Poster 2017

 

Concerten 2016

14 oktober, 2020

Het 1e concert van 2016 vond plaats op zaterdag 2 juli, waarbij Midori Conneman-Maeno en Maarten Siebel samen op de piano en op het carillon speelden. Later dat jaar vond het Moordrechts Beiaard Festival plaats met Gidion Bodden, Boudewijn Zwart en KVT Harmonie ‘Kunst na den Arbeid’. Download hier de poster

Programma Moordrechts Beiaard Festival 2015

21 juni, 2015

Het vijfde Moordrecht’s Beiaard Festival 2015 bestaat uit zes concerten: drie door bekende Nederlandse beiaardiers (één in samenspel), 2 samenspelconcerten met lokale musici en één concert op Monumentendag (12 september).

U kunt het programma nog terugzien.

Nieuwsbrief 2013

26 juni, 2013

Stichting Torenmuziek Moordrecht Nieuwsbrief 04-8